Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2013

She

Imej
i love this song ..... I listen to this song since I watched Beauty Queen - a Filipino drama i just find out it was OST for nothing hill too haha .... my apology it was my ignorance huhu i watched Notting Hill for couple times But i didn't even catch this song Whatever it is i prefer "SHE” by Jay-r compare to the "SHE” by Elvis Costello .. hehe


She May be the face I can't forget The trace of pleasure or regret May be my treasure or the price I have to pay She May be the song that summer sings May be the chill that autumn brings May be a hundred different things Within the measure of a day She May be the beauty or the beast May be the famine or the feast May turn each day into a heaven or a hell She may be the mirror of my dreams The smile reflected in a stream She may not be what she may seem Inside her shell She Who always seems so happy in a crowd Whose eyes can be so private and so proud No one's allowed to see them when they cry She May be the love that cannot…

sino ako?

Imej
sino ako who am i siapa aku 

I start listen to this song after watching  Filipino drama "Jade - My Binondo girl " i think in one of the scene, Andy song this song  he is courting Jade  by sing this song while playing piano since that i keep on singing sino ako....sa puso mo  translate to   englis : who am i, in your heart malay : siapa aku di hati mu 
as usual ...google and with help from my second cousin  he give the song title and the singer 
yeah

"Sino Ako" Lyrics
Artist: Regine Velasquez Composer: Ogie Alcasid


Sino ito? Nasa salamin kaharap ko Ngunit hindi tumitingin Siya ba ay nalulumbay? At napapagod sa pakikipaglaban at pagtitiis


Siya ba'y ako? O ako ay siya? Sadyang hindi ko makilala Nasan na ba ako? Sa yugtong ito ako'y humihiling Ng awa at pagmamahal


Di ko ninais na ako'y magkaganito Ngunit kailangan kong hanapin Ang tunay na ako


Sino ako? Sa puso mo Sino ako? Sa buhay mo Hanggang kailan maghihintay? Hanggang kailan mangangarap? Na magpakailanman ay kasama ka..


(Rep…

Keperluan, kesan sampingan serta jaminan vaksinasi - part 3

Imej
Apa itu vaksin dan vaksinasi pun dah diterangkan di sini
Bagaimana ia berfungsi mempertahankan badan dari jangkitan pun dah diterangkan secara ringkas di sini
Kini tibala masanya saya memberi pendapat kepada 3 penyataan di bawah


Apakah ia satu keperluan Kesan sampingan vaksinasi Tiada jaminan 100% selepas divaksin
ini adalah pendapat saya berdasarkan pengetahuan dan pemahaman saya..wokey

APAKAH IA SATU KEPERLUAN? YA , ia adalah satu keperluan.
apatah lagi bagi individu yang terdedah pada risiko jangkitan
bukankah mencegah itu lebih baik dari mengubati

Contoh, sekali lagi saya kaitkan dengan Anti-Virus PC
Cuba tanya kawan-kawan yang berpengalaman PC mereka diserang virus tatkala sedang menyiapkan assigment, dan PC mereka pula tiada antivirus. Apa perasaan mereka? dan apa pengajaran?

Jadi begitu jugalah keperluan dan kepentingan vaksin kepada tubuh badan sebagai langkah atau perisai untuk menghalang serta melawan penyakit.

KESAN SAMPINGAN VAKSINASI Tidak dinafikan vaksin mempunyai kesan sampingan, i…

Macam mana vaksin membantu mencegah penyakit? - part 2

Telah dinyatakan dalam entry sebelum ni apakah kepentingan vaksin. Siapa yang tak baca lagi boleh la baca di sini.
Dalam entri tersebut saya nyatakan vaksin ni berfungsi untuk mencegah penyakit...
MACAM MANA pulak?
macamni ... bila tubuh kita di vaksin atau proses yang dinamakan VAKSINASI ... virus dari vaksin tadi akan masuk ke tubuh kita  sistem pertahan badan kita akan diaktifkan dan diberitahu bahawa berlakunya serangan atau jangkitan virus sel-sel pertahanan badan akan mula bekerja menghasilkan antibodi terhadap virus tersebut
Macam mana tu? Haaa tu kena buka entri lain la entri imunologi huhu
Dalam sistem pertahanan badan kita ada memory cell...iaitu  T-cell dan B-cell Tugas dia orang ni untuk simpan memori ..sesuai lah dengan nama “memory cell” memory sel ni akan simpan memory antibodi yang terhasil daripada vaksinasi tadi Kira macam data storage la ... nak panggil acuan pun boleh nak panggil templat pun boleh ....(haa tapi jangan guna term ni untuk jawap exam plak)
Bila berlakunya jangkitan…

Apakah yang dimaksudkan dengan VAKSINASI - part 1

Imej
Seorang teman menanyakan saya apakah konsep vaksinasi dan apakah kepentingannya. 
Beliau bertanya kepada saya kerana saya seorang "Doktor" ... thanks dear .... walaupun saya seorang Vet atau Doktor Haiwan, terharu apabila ada yang menanyakan pendapat saya. OK sebelum saya menulis lebih panjang, suka saya katakan terlebih dahulu ... kepada Medical Doctor atau mana mana researcher , my sincere apology if i did explain wrongly , and feel free to correct me. I will try to explain in simple word.
Now back to the question. 
Pertama sekali apakah yang dimaksudkan dengan VAKSINASI? Baris pertama dari wikipedia ialah ; vaksinasi adalah pemberian vaksin ke dalam tubuh seseorang untuk memberikan kekebalan terhadap penyakit tersebut.
Dan apa pula yang dimaksudkan dengan VAKSIN? Ringkasan ayat pertama dari wikipedia ialah ; Vaksin adalah bahan genetik  bahan antigenik yang digunakan untuk menghasilkan kekebalan aktif terhadap suatu penyakit sehingga dapat mencegah atau mengurangi pengaruh infek…

6th December

Gulp ....As i told you earlier i really have limited time See i miss to upload on d 3rd , 4th and 5th  Nvm  Hehe i try using my smartphone to blog

Who is that cute guy? Muka budak nakal

Imej
This entry supposed on the 1st dec
But been busy with family commitment
plan to upload on the next day
than busy with work commitment.... huhu another excuse
Today by hook or crook i MUST upload this entry ngeee

ok this entry i wanna talk about a cute guy..huhu actually a call this face as "budak nakal" or "naughty boy"
it starts last Sunday, on the 23rd November
a friend of mine come down from Ipoh, and wanna meet.
we agreed to met at Subang Parade at 3pm
i finish my SPA ... owh that was great! Around 12.30 so decided to go straight to meeting place, my tummy is craving for food.
12.00 to 3.00 budget lunch ..huhu Mc Donalds in my mind!

why so many people at Subang Parade? owh they had dance competition cool ... so i will not boring waiting for 2 hours.
why is this so related to the "budak nakal face"?
wait.... be patient

so while having lunch i'm enjoying the dance competition #D2M #dare2move
cool ... some of them really good
they're 4 judges... …

1st December

ooppss 
I failed to upload entry yesterday
What ashamed fail on the very 1st day 
So this is the story for yesterday.............

1st December
i woke up early, 7.15am I’m ready 
Dad already cooked breakfast; as usual it’ll feel guilty if i didn't eat
So I took small plate and had my breakfast, mom asked what time is your class, i said 8.30am...actually am not sure 8 or 8.30.. huhu what type of student am i

get into the car, start my journey
i still wondering 8 or 8.30?
hurm the clock 7:35 now...
if i stop over to get my offer letter from office, I’ll definitely late especially if the class start at 8..damn! Late on the first day? no no no..... 
if i go straight to UM, speed a bit i will be there sharp at 8, but  i don't know where is the class...argh never mind i can ask around
so i decided to go on.

ask few people mingle around the lobby, yeah i found the class ROOM 23 (yeah my fav num).. haha class start at 8.30am... make few new friend
new spirit for 1st day :) , it was a great experience…